Alarma THUNDER CA205

Alarme , probleme , instalari , garantii

Alarma THUNDER CA205

Mesajde fratello » 29 Aug 2013 16:36

Va salut !
Am montat pe Loganul meu o alarma Thunder CA 205. Dupa cca.30 minute, atunci cand UCH-ul taie alimentarea plafonierei, alarma incepe si suna, pagerul aratandu-mi "usa deschisa".
Am incercat sa identific si sa "izolez" problema astfel :
-am montat diode pe intrarea de usi deschise (pe firele ce vin din UCH, B30 & B40) - fara rezultat ;
--am mutat intrarea de usi deschise a alarmei la pinul A20 al UCH (conexiune spre LED-ul de usi deschise din bord) - fara rezultat ;
-am decuplat total intrarile de la usi - face la fel (dar nu-mi mai arata "usa deschisa", doar suna !) ;
-am decuplat si senzorul de soc - face la fel !
Nota : plafoniera este cu becul original ; am decuplat-o si pe ea, fara rezultat.
Invariabil declansarea alarmei se face atunci cand UCH-ul intrerupe alimentarea temporizata, de cca.30 min, a eventualilor consumatori (gen lampa plafoniera) ramasi activi.
Presupun ca :
- alarma sesizeaza caderea de tensiune si reactioneaza
sau/si
- pull-up-ul pe intrarea de usi este insuficient, neasigurand un nivel HIGH suficient de ferm pentru a preveni declansarea alarmei, atunci cand se produce caderea de tensiune.
Inclin sa cred ca prima varianta, dat fiind ca se produce alarmarea si fara a fi conectate intrarile de usi.
Pe forumurile posesorilor de Logan/Duster a mai fost semnalata problema ; s-a rezolvat "prin montarea unui releu pe circuitul plafonierei ?!?" dar operatia s-a facut in service iar uilizatorii nu stiu exact ce s-a facut ...
Eu am ceva experienta in electronica si montarea de alarme si as prefera sa o rezolv singur. Dar, in acest moment, nu mai stiu ce as mai putea face ... Ma puteti ajuta cu un sfat ? Multumesc !

Observatie : desi in manualul alarmei exista unele neconcordante vis-a-vis de conectarea intrerupatoarelor de la portiere (fir verde/fir albastru) conectarea s-a facut corect, pe triggerare negativa.
fratello
 
Mesaje: 5
Membru din: 29 Aug 2013 14:57

Re: Alarma THUNDER CA205

Mesajde alarmistul » 30 Aug 2013 08:21

firele ptr alimentarea alarmei unde au fost legate?
Avatar utilizator
alarmistul
 
Mesaje: 154
Membru din: 07 Mar 2012 11:23
Localitate: Bucuresti

Re: Alarma THUNDER CA205

Mesajde fratello » 30 Aug 2013 10:27

Aici s-ar putea sa fie o problema : sunt legate in paralel pe firele de alimentare ale UCH. Astept sa sa opreasca ploile si incerc cu fir separat, tras direct de la baterie.
Multumesc pentru suport !
fratello
 
Mesaje: 5
Membru din: 29 Aug 2013 14:57

Re: Alarma THUNDER CA205

Mesajde fratello » 31 Aug 2013 18:20

Revin cu vesti ... Am tras separat fir de alimentare, direct de la baterie. Am gasit intelegere la dealer si am schimbat alarma (unitatea si cele doua comenzi).
NICIO DIFERENTA !!! Face exact la fel : cand UCH-ul intrerupe alimentarea ( dupa 30 min., cu ochii pe ceas !) alarma incepe si suna !
Alte sugestii ?!?
fratello
 
Mesaje: 5
Membru din: 29 Aug 2013 14:57

Re: Alarma THUNDER CA205

Mesajde fratello » 01 Sep 2013 09:56

Am luat unitatea in casa si am alimentat-o la 12 volti. Nu am conectat la ea decat un LED de stare ; oricum, daca "o ia razna" se vede dupa LED si pagerul imi "clipoceşte afişajul ,îmi bîrâie şi brâbâie" ... Functioneaza de ore bune, fara nicio problema. Am testat intrarile de usi negative, pe cele pozitive, intrarea de portbagaj, intrarea de la pedala de frana ...toate functioneaza cf. specificatiilor.
Deci, totusi, alarma nu are nicio problema ! Montajul pe masina are o "hiba" ... legata, mai mult ca sigur, de comportamentul UCH.
fratello
 
Mesaje: 5
Membru din: 29 Aug 2013 14:57

Re: Alarma THUNDER CA205

Mesajde fratello » 01 Sep 2013 17:12

...Am gasit o rezolvare, definitiva sper : am mutat intrarea de usi deschise din UCH (B30 & B40) pe intrarea de portbagaj (triggerrare tot negativa) a alarmei ! Se pare ca acesta intrare este mai "permisiva" si nu reactioneaza imediat ce UCH-ul taie alimentarile ! Pe parcursul zilei de azi nu am mai avut nicio alarmare ! Alarma se comporta normal ; pre-alarmeaza la soc, suna la usa/portbagaj deschise, incuie usile la plecare/ le deblocheaza la luarea contactului ...A functionat si anularea re-armarii automate, din meniul pagerului. Sper deci sa se fi rezolvat ! Daca mai apar fenomene neplacute, va anunt !
fratello
 
Mesaje: 5
Membru din: 29 Aug 2013 14:57


Înapoi la Alarme

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron