Va salut !
Am montat pe Loganul meu o alarma Thunder CA 205. Dupa cca.30 minute, atunci cand UCH-ul taie alimentarea plafonierei, alarma incepe si suna, pagerul aratandu-mi "usa deschisa".
Am incercat sa identific si sa "izolez" problema astfel :
-am montat diode pe intrarea de usi deschise (pe firele ce vin din UCH, B30 & B40) - fara rezultat ;
--am mutat intrarea de usi deschise a alarmei la pinul A20 al UCH (conexiune spre LED-ul de usi deschise din bord) - fara rezultat ;
-am decuplat total intrarile de la usi - face la fel (dar nu-mi mai arata "usa deschisa", doar suna !) ;
-am decuplat si senzorul de soc - face la fel !
Nota : plafoniera este cu becul original ; am decuplat-o si pe ea, fara rezultat.
Invariabil declansarea alarmei se face atunci cand UCH-ul intrerupe alimentarea temporizata, de cca.30 min, a eventualilor consumatori (gen lampa plafoniera) ramasi activi.
Presupun ca :
- alarma sesizeaza caderea de tensiune si reactioneaza
sau/si
- pull-up-ul pe intrarea de usi este insuficient, neasigurand un nivel HIGH suficient de ferm pentru a preveni declansarea alarmei, atunci cand se produce caderea de tensiune.
Inclin sa cred ca prima varianta, dat fiind ca se produce alarmarea si fara a fi conectate intrarile de usi.
Pe forumurile posesorilor de Logan/Duster a mai fost semnalata problema ; s-a rezolvat "prin montarea unui releu pe circuitul plafonierei ?!?" dar operatia s-a facut in service iar uilizatorii nu stiu exact ce s-a facut ...
Eu am ceva experienta in electronica si montarea de alarme si as prefera sa o rezolv singur. Dar, in acest moment, nu mai stiu ce as mai putea face ... Ma puteti ajuta cu un sfat ? Multumesc !
Observatie : desi in manualul alarmei exista unele neconcordante vis-a-vis de conectarea intrerupatoarelor de la portiere (fir verde/fir albastru) conectarea s-a facut corect, pe triggerare negativa.